Wie is kameraad                                          Lilian (Tekst)

De oprichtster van Kameraad is Lilian Blom (1961)

In de parel van Brabant (Oisterwijk) ben ik geboren, en daar heb ik een aantal jaren gewerkt bij de Rabobank. Mijn man heb ik in Noordwijk leren kennen. Nadat ik met hem getrouwd ben, zijn we samen in Noordwijk gaan wonen. In Noordwijk heb ik ook bij de Rabobank gewerkt.

Toen we samen drie kinderen kregen heb ik een poosje voor onze kinderen gezorgd. Toen ze wat groter waren ben ik gaan werken in een verzorgingshuis. Daar heb ik de functie van management-assistente met veel plezier mogen vervullen. Momenteel werk ik parttime.

Omdat ik begaan ben met de ouder wordende en vereenzaamde mens ontstond er een innerlijke wens om daarmee aan de slag te gaan. Hieruit is de oprichting van Kameraad ontstaan.

Met het oprichten van Kameraad wil ik niet alleen de hartewensen van mijn medemens in vervulling laten gaan, maar ook mijn eigen hartewens: levens-vervullend werk doen waarmee ik anderen, inclusief mijzelf, een plezier kan doen.

Het grote voordeel van Kameraad is dat het gemakkelijk toegankelijk is. Het is een “eenmanszaak” dus is er ook maar één aanspreekpunt. Iedereen weet meteen met wie ze te maken hebben en waar ze aan toe zijn.

“iemand om van te houden,

iets zinvols om te doen

en iets om op te hopen,

dat is al wat je nodig hebt”